top of page

Нарада з асистентами вчителів та іншими працівниками, задіяними в інклюзивній освіті

4 вересня 2019 року у великому залі Мукачівської районної ради була проведена нарада з асистентами вчителів, практичними психологами та іншими зацікавленими педагогами, в роботі якої взяли участь Ващенок Микола Миколайович, в.о. начальника управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, Мішко Альбіна Михайлівна директор комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр №1» Мукачівської районної ради, Миненок Наталія Володимирівна, практичний психолог ІРЦ №1.

На порядку денному наради постало питання про організацію інклюзивного навчання в закладах загальної середньої освіти.

Ващенок М.М. наголосив про важливість роботи з дітьми з особливими освітніми потребами в закладах загальної середньої освіти та їх адаптацію в освітньому середовищі.

Мішко А.М. у своєму виступі розкрила ряд важливих питань у аспекті інклюзивної освіти. Зокрема, була підкреслена важливість нормативно-правої бази у діяльності асистента вчителя, а також його основні функції та посадові обов’язки.

Миненок Н.В. презентувала документацію асистента вчителя.

Якима Віра Юріївна, яка працює асистентом вчителя Верхньокоропецької ЗОШ І-ІІІ ст., недавно пройшла курси педагогічних працівників за програмою «Асистент вчителя в інклюзивній школі», завдяки чому мала можливість поділитися із колегами новинками інклюзивної освіти.


421 перегляд

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page